terug naar overzicht

Vincenthove en Open Kring starten een verregaande samenwerking

Bericht van 5 juli 2019

Het Woonzorgnetwerk Vincenthove uit Roeselare en Open Kring vzw uit Ardooie hebben beslist tot een verregaande samenwerking. Beide organisaties hebben een lange traditie in de ouderenzorg en bouwden elk op eigen kracht een netwerk van diensten uit. Met de samenwerking willen ze vooral sterker staan om antwoorden te vinden op de uitdagingen in de regio Ardooie-Roeselare.

Dezelfde wortels.
Beide organisaties zijn gegroeid uit het initiatief van de Zusters van Liefde van Roeselare. Ze zijn ongeveer even groot en zetten beide in op betrokkenheid van en inspraak door bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers.

Jo Debyser, voorzitter van Open Kring :
"We streven beide naar een eigentijdse vertaling van de christelijke waarden in de dagelijkse praktijk en willen de christelijke spiritualiteit levend houden. Dat is onze gemeenschappelijke identiteit, de basis van onze mensgerichte aanpak en ons respect voor elke mens".

Synergie en complementariteit.
Het opzet is de huidige kwaliteit van zorg- en dienstverlening te bestendigen en te verhogen, door van elkaar te leren en elkaar te versterken.
Caroline Flipts, voorzitter van Vincenthove : "Samen willen we een toekomstgericht, positief verhaal creƫren in Roeselare en Ardooie, door de krachten te bundelen. We willen een warme thuis zijn voor onze bewoners en hun familie, een aangename werkomgeving voor onze medewerkers, een sterke organisatie met oog voor vernieuwing en creativiteit die inzet op een duurzame toekomst."

Over Open Kring vzw.
Open Kring vzw zet in op ouderenzorg voor de regio Ardooie-Koolskamp.
Zij biedt zorg en begeleiding aan ouderen met een zorgvraag die permanent of tijdelijk wonen in het woonzorgcentrum Sint-Vincentius of de assistentiewoningen Hof Ter Linden. Daarnaast kunnen thuiswonende ouderen ook een beroep doen op het Dagverzorgingscentrum De Kim, de vervoerdienst van Link 58 of het Inloophuis De Loods. In samenwerking met de gemeente Ardooie organiseert ze ook de telefonische dienst 't Klapke, maaltijden aan huis en het 'Samen Tafelen'-project.

Over Vincenthove vzw.
Het woonzorgnetwerk Vincenthove vzw is actief binnen de ouderenzorg en is gevestigd in het hart van de stad Roeselare. Het woonzorgcentrum Vincenthove ondersteunt, tijdelijk of permanent, zwaar zorgbehoevende ouderen bij het wonen en leven. Binnen de groep van assistentiewoningen De Rozelaar kunnen mensen terecht die nog zelfstandig kunnen leven. Indien gewenst kunnen zij een beroep doen op aangepaste dienstverlening vanuit het woonzorgcentrum.
Ouderen die nog thuis wonen maar overdag wat gezelschap, hulp of ondersteuning zoeken, kunnen terecht in het Dagverzorgingscentrum Den Haard, terwijl het nachtverzorgingscentrum ook 's nachts deskundige en professionele hulp aanbiedt.

BEN Woonzorgcentrum
De samenwerking tussen Woonzorgnetwerk Vincenthove uit Roeselare en Open Kring vzw uit Ardooie resulteerde in
het BEN Woonzorgnetwerk.