Welkom bij BEN Ardooie en BEN Roeselare

Een woonzorgnetwerk dat eigenheid centraal zet

BEN Woonzorgnetwerk

Bij BEN kan iedereen zichzelf zijn. Of je nu bewoner, bezoeker, familielid, medewerker, gebruiker of vrijwilliger bent: je mag zijn wie je bent.

Hoe maken we bij BEN het verschil?

We handelen volgens onze kernwaarden

In alles wat we bij BEN doen, staan deze 6 kernwaarden centraal:

  • EIGENHEID: Je authentieke zelf is je beste zelf.
  • VERNIEUWING: We streven altijd naar het beste.
  • HUISELIJKHEID: In een gemoedelijke, gezellige sfeer voelt iedereen zich goed.
  • GOESTING: Alles wat we doen, doen we met plezier en enthousiasme.
  • RESPECT: Respect is voor iedereen bij BEN een basishouding.
  • VRIENDELIJKHEID: Een oprechte glimlach doet wonderen.

Iedereen is BEN

BEN biedt een huiselijke omgeving aan waar iedereen zich welkom en geapprecieerd voelt. Dat kan enkel door participatie. Van medewerkers en bewoners tot familie, bezoekers en vrijwilligers: we luisteren naar elkaar, nemen samen beslissingen en hakken samen knopen door. Want BEN, dat zijn we allemaal samen. We laten ons inspireren door Tubbe en Planetree, twee bekende organisatiemodellen voor mensgerichte zorg.

We luisteren naar je!

We luisteren naar onze bewoners en iedereen die onze faciliteiten gebruikt:

Gebruikersraad

Bij BEN voegen we leven toe aan de jaren en jaren aan het leven! Dit doen we door al onze gebruikers inspraak te geven in het reilen en zeilen van onze werking.

In het woonzorgcentrum is iedereen welkom op de bewonersraad om samen met ons de werking onder de loep te nemen. Elk trimester bespreken we in kleine groepjes de meest uiteenlopende thema's: van activiteiten en voeding tot de inrichting van onze thuis. Na afloop lijsten we alle ideeën op en houden we er goed mogelijk rekening mee.

Ook het lokaal dienstencentrum, het centrum voor dagverzorging en de groep assistentiewoningen organiseren momenten waarbij inspraak van alle gebruikers centraal staat.

We luisteren naar de families:

Familieraad

Participatie staat centraal bij BEN en dat geldt ook voor de familie. Het woonzorgcentrum verwelkomt twee keer per jaar de familieleden van onze bewoners op de huiselijke familieraad. Die informele bijeenkomst is het ideale moment om ideeën of suggesties te delen of feedback te geven op onze werking of onze infrastructuur.
Ook het centrum voor dagverzorging en de groep assistentiewoningen organiseren participatiemomenten. Zo maken we van BEN een nog leukere, warmere thuis voor al onze gebruikers.

Iedereen kan altijd bij ons aankloppen:

Suggesties of opmerkingen?

Uiteraard hoef je niet te wachten op de bewoners- of familieraad om suggesties of opmerkingen aan ons team door te spelen. Heb je een leuk idee of een voorstel tot verbetering? Zou je iets liever anders zien? Deel je feedback met ons. Wij gaan ermee aan de slag, zodat we onze werking continu kunnen verbeteren.

Suggesties stuur je naar info@benwzn.be

Met klachten kan je terecht bij de teamcoach of een medewerker. Toch liever op papier of online? Kom langs bij de campusverantwoordelijke of vul het onlineformulier in voor jouw campus:

We kiezen voor een innovatieve arbeidsorganisatie

BEN kiest resoluut voor een innovatieve arbeidsorganisatie waar alle teams nauw samenwerken. Onze medewerkers krijgen volop verantwoordelijkheid en bepalen samen met hun collega's de koers van hun afdeling. Taken worden zo georganiseerd dat ze een logisch, samenhangend geheel vormen, met één doel: onze bewoners de allerbeste levenskwaliteit bieden.

Kwaliteit staat steevast voorop

BEN wil zijn gebruikers de hoogst mogelijke kwaliteit van wonen, leven en zorg geven. Daarom moedigen we bewoners, familie, bezoekers en medewerkers constant aan om feedback te geven. Op basis van hun input evalueren we systematisch elk aspect van onze werking. Waar nodig, voeren we verbeteracties door om de leefwereld nog aangenamer te maken.

Wooneenheid met specialisatie psychische kwetsbaarheid

BEN Roeselare beschikt over een wooneenheid voor acht bewoners die niet enkel fysieke verouderingsverschijnselen hebben, maar ook een psychische kwetsbaarheid.

Om hen de best mogelijke zorg te geven, hebben we aandacht voor zowel biomedische als psychologische en sociale factoren. Een multidisciplinair team dat bestaat uit een psycholoog, een psychologisch medewerker, een ergotherapeut, een kinesist, verpleegkundigen en zorgkundigen werken er samen met de sociale dienst en zelfs onze medewerkers interieurzorg. Dankzij hun motivatie, gespecialiseerde zorg, en persoonlijke benadering kunnen we de bewoners met een gestabiliseerde psychische kwetsbaarheid de allerbeste zorgen bieden.

We werken nauw samen met partners

BEN werkt samen met heel wat partners om het welzijn van de bewoners te bevorderen en onze kennis constant naar een hoger niveau te tillen. Hoe en met wie we ook samenwerken: we bewaken altijd nauwgezet de privacy van onze bewoners.

Netwerk ZorgKrachtPlus

BEN Woonzorgnetwerk vzw is lid van ZorgKrachtPlus, een netwerk van 6 zorgorganisaties in West-Vlaanderen die de handen in elkaar slaan om expertise, ervaringen en inzichten met elkaar te delen - om zo meerwaarde te realiseren voor de bewoners, de medewerkers en de organisaties zelf.

Onze 'collega's' bij ZorgKrachtPlus zijn:

Klik hier voor meer info betreffende "ZorgKrachtPlus"

Mindermobielenvervoer LINK58

Mindermobielenvervoer LINK58 biedt vervoer op maat aan aan mensen die moeite hebben om zich te verplaatsen. Zowel jongere als oudere mensen www.link58.be met een beperking en zorgbehoevende ouderen kunnen hun diensten inschakelen.

Meer dan een praktische oplossing, is vervoer op maat voor de gebruikers een manier om even uit hun sociaal engagement te breken, wat hun levenskwaliteit aanzienlijk bevordert.

Klik hier voor meer info betreffende "LINK58"

Heenreis BEN naar Zweden op 2 juni 2024